logo
Bromelia Contactgroep (BCG)
P/a Botanische Tuinen
Budapestlaan 17
3584 CD Utrecht


ABN-AMRO IBAN: NL66 ABNA0421855185 tel.030-253 9281
Encyclopaedia of Bromeliads CD/DVD

    ISBN / EAN 9789081770811(English please)


Introductie

De eerste versie verscheen oktober 2005 en combineerde zo veel mogelijk informatie en foto's over alle tot toen bekende Bromeliaceae soorten en namen.

Toen al realiseerde we ons dat dit monster project niet gerealiseerd kon worden zonder de medewerking van donoren van plaatjes om alles uiteindelijk geļllustreerd te krijgen.

Dit project is geļnitieerd door drie leden van de BCG: Eric Gouda, Hugo Claessen en Kees Gouda. Voor de literatuur referenties hebben we Leo Dijkgraaf bereid gevonden om zijn inspanningen op het gebied van Bromeliaceae literatuur voor dit project in te zetten. Als snel heeft Derek Butcher (Australiė) zich bij de medewerkers gevoegd om de de data van de platen beschrijvingen publicatie klaar te maken. Na vier jaar (oktober 2009) is er een volledig vernieuwde versie 2 geļntroduceerd, met een veel prettigere interface en met veel meer foto's. Nu na nog eens 3 jaar zijn we klaar met de voorbereidingen voor versie 3, die onlangs geļntroduceerd is.

Wat is er nieuw in versie 3

Veel meer informatie, grotere foto's and (oude) platen zijn in deze versie toegevoegd. De informatie is nu in verschillende tabbladen ondergebracht en het gebruik van pop-up schermen is er uit gehaald.

Van af de CD/DVD kun je dus toegang krijgen tot de database voor bijgewerkte en toegevoegde informatie en foto's. Deze toegang krijg je na het registreren van je CD/DVD en tevens word je op de hoogte gehouden van ontwikkelingen van toekomstige versies. http://encyclopedia.florapix.nl

Prijs informatie

De prijs van de versie 3 CD is € 25 inclusief de online toegang tot de volgende versie introductie (ten minste 1 jaar). Als je in het bezit bent van versie 2 en deze geregistreerd hebt (kan nog steeds gedaan worden), dan kun je een update kopen voor € 15 (alle prijzen exclusief verzendkosten). Inleveren van de oude CD is ook mogelijk. Wil je alleen toegang hebben tot de online versie, dan kan dat ook door geregistreerd lid/donor van het project te worden voor (minimaal) € 10 per jaar (doneren kan op volgende pagina).


Bromelia Contact Groep

Nederlands / Belgische Bromelia Vereniging

Botanische Tuinen Utrecht

Contact: Eric Gouda

 

ING Bank rekening: IBAN: NL28INGB0005236061

BIC: INGBNL2A